Wow, Kulit Ayam pun Ada Khasiat! Langkau ke kandungan utama

Featured

12 Manfaat Bawang Merah

Anda pernah makan bawang merah mentah? Goreng telur mata tabur bawang merah dimayang halus, buat salad, potong bawang merah nipis-nipis letak dalam salad, memang sedap rasa bawang merah mentah. Tambahkannya pada hidangan yang berbeza dalam resipi anda, impaknya berbeza.  Bawang merah mempunyai banyak manfaat kesihatan dan terdapat kajian luar biasa yang dilakukan mengenai kuasa sayur ini untuk manfaat kesihatan . Terdapat begitu banyak faedah luar biasa bawang merah dan hari ini saya sangat teruja untuk berkongsi dengan anda semua hanya 12 manfaat hebat yang terdapat dalam bawang merah ini: 1. Tinggi Quercetin Bawang merah diketahui tinggi dalam satu antioksidan tertentu yang dipanggil quercetin yang membantu melindungi kesihatan kita dalam beberapa cara. Satu kajian telah menunjukkan bahawa quercetin bukan sahaja meningkatkan sistem imun tetapi juga melawan keradangan dan mengurangkan inflamasi. 2. Bantuan Pencernaan Yang Sangat Baik Bawang merah mengandungi fructooligosaccharides...

Wow, Kulit Ayam pun Ada Khasiat!

Kulit Ayam Tinggi dengan Lemak Tak Tepu



Berikut adalah satu lagi kejutan: Lemak tak tepu boleh membantu menurunkan tekanan darah dan kolesterol. Kulit juga mempunyai omega-3, -6, dan asid lemak lain yang sama baiknya untuk kesejahteraan keseluruhan anda. 

Apa ada pada kulit ayam?

55% air

35% connective tissue- yang banyak collagen.

5-10 % - lemak /fatty acids - mainly unsaturated fat - kalau ambil sederhana bagus  untuk kesihatan jantung anda. 

0.5% - ash

So dalam tu ada micronutrients apa pula?

1. Vitamin A

2. Calcium, Magnesium

3. Thiamine 

4. Vitamin B6 and B5

5. Niacin

6. Phosporus

7. Copper, Iron, Zinc

Salah satu protein yang ada pada kulit ayam ni GLYCINE - bagus ni untuk tidur yang nyenyak. 

Macam yang ambil collagen juga - glycine promotes deep sleep. 

Ramai terkejut bila ada nasihat supaya jangan buang kulit ayam. Ayam adalah makanan lengkap, rugi kalau bayar duit untuk seekor ayam tapi semua kulit, barang dalam, kaki dan sebagainya buang. So mari kita unlearn relearn. 

Pernah benar-benar berfikir tentang itu?

6 Sebab Mengapa Kulit Ayam Baik Untuk Anda

Apabila kita bercakap tentang makanan keseluruhan, yang kami maksudkan adalah makanan yang diproses secara minimum. Produk alam semula jadi - dalam bentuk semula jadi. Makan keseluruhan makanan bermakna makan semua bahagian yang boleh dimakan. Sebagai contoh, lemak yang terdapat secara semula jadi dalam susu. Batang pada kangkung. Kulit pada epal dan kentang dan…ya, ayam.

Kebanyakan dari kita telah diberitahu bahawa kulit ayam adalah tidak baik untuk dimakan. Tidak seperti daging lembu, yang disaluti dengan lemak, namun tidak untuk lemak pada ayam terletak betul-betul di bawah kulit.

Jika teori makan keseluruhan makanan ini masih tenggelam, berikut adalah 6 sebab mudah mengapa makan kulit ayam sebenarnya baik untuk anda. Saya pasti mengesyorkan makan produk haiwan berkualiti tinggi yang anda boleh dapatkan. Ini bermakna memilih sumber anda. Jika anda tidak tinggal berhampiran ladang yang dipercayai, anda boleh memesan ayam ternakan bebas di sini.


1. Mari kita bercakap tentang jenis lemak yang anda akan dapati dalam kulit ayam. Ia terutamanya monotaktepu, dalam bentuk asid oleik. Asid oleik, juga terdapat dalam minyak zaitun, terkenal dengan kesan yang baik terhadap kolesterol.

2. Sudah tentu terdapat juga lemak tepu dalam kulit ayam. Ini bukan kebetulan. Alam menyediakan apa yang diperlukan oleh tubuh. Badan tidak memerlukan soda. Badan tidak memerlukan gula kapas. Atau Gatorade. Tubuh sebenarnya memerlukan sedikit lemak tepu. Jadi makanlah.

3. Jika anda berada dalam golongan pengiraan kalori, terdapat kira-kira 50 perbezaan kalori antara ayam dengan atau tanpa kulit. Nampaknya harga yang kecil untuk membayar peningkatan besar dalam rasa dan kepuasan.

4. Adakah saya menyebut rasa dan kepuasan? Apabila makanan anda memuaskan selera dan keinginan badan anda, anda tidak perlu makan banyak atau sekerap. Mengidam gula berkurangan dan anda boleh kembali menyukai makanan dan bukannya takut. 

5. Lemak tidak menjadikan anda gemuk. Jika ia berlaku, kegilaan rendah lemak/tanpa lemak akan memberikan kita sebuah negara orang yang langsing. Sebaliknya, kita mempunyai wabak obesiti. Berikut adalah pemikiran, makan kulit yang berlaku secara semula jadi pada ayam. 

6. Lupakan perapan, perasa dan resipi yang rumit! Lemak semulajadi menjadikan ayam sedap, apa adanya. Memasak adalah mudah.

So kesimpulannya - makan ajelah kulit ayam ni.

Kulit ayam ni macam natural flavour untuk daging ayam especially kalau roasted ..so kita akan guna kurang garam. 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

12 Manfaat Bawang Merah

Anda pernah makan bawang merah mentah? Goreng telur mata tabur bawang merah dimayang halus, buat salad, potong bawang merah nipis-nipis letak dalam salad, memang sedap rasa bawang merah mentah. Tambahkannya pada hidangan yang berbeza dalam resipi anda, impaknya berbeza.  Bawang merah mempunyai banyak manfaat kesihatan dan terdapat kajian luar biasa yang dilakukan mengenai kuasa sayur ini untuk manfaat kesihatan . Terdapat begitu banyak faedah luar biasa bawang merah dan hari ini saya sangat teruja untuk berkongsi dengan anda semua hanya 12 manfaat hebat yang terdapat dalam bawang merah ini: 1. Tinggi Quercetin Bawang merah diketahui tinggi dalam satu antioksidan tertentu yang dipanggil quercetin yang membantu melindungi kesihatan kita dalam beberapa cara. Satu kajian telah menunjukkan bahawa quercetin bukan sahaja meningkatkan sistem imun tetapi juga melawan keradangan dan mengurangkan inflamasi. 2. Bantuan Pencernaan Yang Sangat Baik Bawang merah mengandungi fructooligosaccharides...

PROMOSI FEBRUARI SEMPENA TINGKATKAN IMUNISASI DIRI

Date 2.2.2020 nombor Cantik betul kan... Siapa yang buat Majlis Perkahwinan tarikh ini...memang bertuah untuk mereka.  Dikesempatan ini baru boleh update Promosi Shaklee Februari 2020Promosi bulan FEB! 🔥TINGKATKAN IMUN DAN PERLINDUGAN TUBUH DARI PENYAKIT BERJANGKIT!🔥 ✅ ZINC - Beli 1 Percuma 1 ✅ COQTROL - Beli 3 Off 10% ✅ TWIN PACK PROMOTION  ❤Vitamin C sustained released - kuatkan antibodi , tenaga dan kecantikan  ❤Garlic - Antibiotik semulajadi  ❤Performance Drink - kekalkan air dalam badan / elak hidrasi ❤Mealshake - Multivitamin untuk kanak2 bentuk minuman  ❤Vitalea - Multivitamin utk kanak2 bentuk tablet ✅ RADIANCE C & E - Percuma bila Beli Set Youth Skincare dalam nilai RM700!  .... yeay TQ SHAKLEE 👏🏻👏🏻 Promosi ni semua untuk kuatkan IMUN  Pandai shaklee nak kita educate orang ramai  Jaga kesihatan since banyak penyakit berjangkit nii.... 😷 Jom siapa nak harga PROMO + D...

Khasiat Minyak Ikan

Asid lemak mega-3 mempunyai manfaat kesihatan yang mengagumkan — termasuk melindungi kesihatan jantung anda. Asid ini didapati secara semula jadi dalam makanan seperti ikan, kerang dan beberapa minyak sayuran. Anda juga boleh mengambilnya sebagai pil tambahan. Dengan banyak suplemen omega-3 yang berbeza di pasaran, mungkin sukar untuk mengetahui yang mana satu yang terbaik — untuk kesihatan anda dan juga untuk alam sekitar. Sebagai contoh, perkara terakhir yang anda mahu ialah membeli suplemen hanya untuk mengetahui minyak telah menjadi tengik. Dan ramai pengguna bimbang tentang pilihan suplemen mereka yang menyumbang kepada penangkapan ikan berlebihan dan kebimbangan alam sekitar yang lain. Jadi sertai kami sambil kami meneroka cara memilih suplemen omega-3 terbaik. Apakah Omega-3? Asid lemak omega-3 (atau ringkasnya omega-3) ialah sejenis lemak sihat yang terdapat dalam ikan berminyak dan kerang serta dalam minyak sayuran, kacang dan biji tertentu. Terdapat 3 jenis asid lemak omega-3...